Sähköinen laskutus ja muukin taloushallinto.

Sähköinen laskutus on jo arkipäivää

Taloushallinnossa on meneillään vastaava murros, jonka pankkipalvelut ja arvopapereiden välitys ovat aikanaan jo kokeneet.

Perinteisen taloushallinnon suurin hulluus on se, että myyjän tietokoneella oleva myyntilasku tulostetaan paperille ja sitten samat tiedot tallennetaan ostajan tietokoneelle. Lisäksi tiedot näpytellään vielä varmuuden vuoksi erikseen tilitoimiston kirjanpitoon.

Sähköisen laskutuksen avulla myyntilasku menee verkkolaskuna suoraan ostajan tietokoneelle tarkastusta ja maksamista varten – ja (jos käytössä on sähköisen taloushallinnon ohjelmisto kuten Procountor) automaattisesti kirjanpitoon ja reaaliaikaiseen tuloslaskelmaan. Sähköinen laskutus säästää aikaa ja vaivaa sekä laskuttajalta että laskujen maksajalta. Ja tietysti tilitoimistoltakin. Sähköinen laskutus myös nopeuttaa saamisten kiertoaikaa, vähentää manuaalista työtä ja virheitä sekä parantaa taloutesi seurattavuutta.

PS. Huomaa, että kaikki verkkolaskut eivät ole samanlaisia: tarkista esimerkiksi, kulkevatko sähköisen laskun mukana myös tarvittavat liitteet ostajalle saakka!

Mertaoja – talouspäällikkösi internetissä®.